Menü

Pagerank değerlendirmeleri facebook paylaş Pagerank değerlendirmeleri twitter paylaş Pagerank değerlendirmeleri google plus paylaş Pagerank değerlendirmeleri linkedin paylaş
17.08.08
Pazar


Pagerank değerlendirmeleri


Arkadaşlar aşağıdaki yazıyı wikipedia dan aldım. Henüz yeni okudum ve sizlerle paylaşmak istedim. Sitenizin pagerank değerine göre hangi seviyede olduğunu anlayabileceğiniz bir açıklama olmuş. Buyrun

Pagerank analizi:(Türkiye Baz Alınmıştır)

Pagerank 0 => bu değerdeki bir site ya yolun başındadır ya da yolun sonundadır.

Pagerank 1 => pr 1 yani düşük.Yeni başlayan bir webmaster için sevindirici olabilir.Amacı pr olmayan usta webmasterlar için elbette bunun olması veya olmaması birşeyi değiştirmez.

Pagerank 2 => bu pr değeri "vasat" diyebileceğimiz değerler arasındadır.Amacınız geniş ufuklarsa pagerankım 2 oldu diye sevinmeyin.

Pagerank 3 => kişisel bir web sitesi açısından iyi bir değerdir.Ama bir şirket profili açısından düşüktür.Ufkunuz geniş ise bu pr değeri sizin için sadece küçük bir armağan olmalı.

Pagerank 4 => Türkiye'deki uluslararası niteliği olmayan çoğu firmanın pr değeridir.Ayrıca internet üzerinde belli bir amaca yönelmiş siteler için de neredeyse ideal değerdir.

Pagerank 5 => kendini kanıtlamış en popüler bloglar, haber siteleri ve işlevi sadece web üzerinde olmayan şirketlerin siteleri genel olarak böyledir.

Pagerank 6 => bu seviyeye ulaşmak gerçekten her yiğidin harcı değildir ve şu an hiçbir kişisel site bu seviyede değildir.(Resmi kökenli sitelerin genel pagerank değeridir.[.gov.tr, .edu.tr gibi]

Pagerank 7 => bir ya da birkaç üniversite sitesinin pr değeri 7 yi göstermektedir.Türkçe wikipedia, yine resmi kurumlar ve yabancı kökenli ama Türkçe olan büyük sitelerin değeridir.

Pagerank 8 => Sadece Google TR , Cnnturk , BOUN , METU bu seviyededir.Türk sitelerinin kalite değerleri böyle gidecek olursa bu değer tavan değer olarak kabul edilmektedir.

Pagerank 9 => Şu ana kadar hiçbir Türk kökenli site bu değere ulaşamamıştır.

Pagerank 10 => Bu seviye aynı zamanda zirvedir ve sadece dünyanın en popüler, kaliteli veya önemli siteleri bu dereceyle ödüllendirilir, Pagerank 10 Siteler: www.usa.gov , www.adobe.com , www.google.com , www.w3.org , www.macromedia.com tabi bunlar başlıcaları ve sadece anasayfa olanlar.Yani bu sitelerin bazılarının altsayfaları dahi pr10'dur.Şimdi tek tek onları da yazarsak bu liste uzayıp gider.





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: 

Yazan: Mehmet TURAC
Yorum: Evet PR çok önemli bir konu günümüzde. PR'in yoksa, sen de yoksundur gibi bir şey var artik ! Konuyla ilgili bize kaynak sunduğunuz için teşekkür ederim.
Yazan: Aybar DUMLU
Yorum: Birşey değil :)))
Yazan: tesbi
Yorum: Buraya aslında konu ile ilgili bir yorum yapmak amacı ile geldim. Fakat yorum panelinizi gördükten sonra bu düşüncemden vazgeçtim. Çünkü: Bir blogu normal sitelerden ayıran özelliklerin neler olduğunu genelde blogcular bilir. Örneğin ben blog işine girmeden önce böyle bişeyin varlığından bile haberdar değildim. Google veya başka bir araç ile sitenize gelen ziyaretçiler için buranın normal bir internet sitesinden hiç farkı yoktur. Gelirler aradıkları bilgi varsa alırlar ve giderler. Fakat bir blogcu gelir gezinir yazıları okur, tasarıma bakar değerlendirir ve yorum bırakmak ister. Yorum bırakırken de böyle bir form ile karşılaştığı zaman ya yorum yazmaktan vazgeçer, yada tepkisini gösteren bir yorum bırakır.

Neden? Çünkü blogcu isminin içinde linkinin olmasını ister

Neden? Çünkü buraya başka bir blogcu geldiği zaman yarum yapan blogcuları da gezmek ister. Mesela ben de buradan başka bir bloga geçmek isterdim. Fakat beceremedim.

Böyle şeyler hiç hoş şeyler değil. Önce yazmadan çıktım fakat daha sonra geri dönüp bu yorumu bırakmak istedim.

Size tek başınıza başatılar diliyorum.

Not: Eğer bahsettiğim şey sitenizde var ise ve ben bulamadıysam özür dilerim.

Yazan: Aybar DUMLU
Yorum:

Öncelikle yaptığın öz eleştiri için teşekkürler, tabiki bir blogcu gibi davranıp bunu silmeyeceğim, neden ?

Öncelikle benim bloğum orda burda gördüğün bloglardan değil, bloğu kendim yazdım yani ben yazılımcıyım. Blogda henüz tamamlanmadığı için ziyaretçilerin link bırakacakları bir bölüm yok. Bunlar basit şeyler fakat vakit zor yakalanan birşey.

Herneyse, sana önerim şu olacaktır ki bir blog okuru ve yazarıysan ve linkini bırakmak istiyorsan buraya yazabilirsin :S bu kadar basit, illa özel bir link alanımı açılmalı ? Hayır tabiki, buraya sen direk linkini yazsaydın o senin sitene yönlenirdi. Hayatında başarılar, daha çok araştırman dileğiyle.