Menü

Online Psikoterapi facebook paylaş Online Psikoterapi twitter paylaş Online Psikoterapi google plus paylaş Online Psikoterapi linkedin paylaş
25.05.2022
Çarşamba


Online Psikoterapi


Online Psikoterapi



Psikiyatristler ve danışanlar ayakta tedavi için telekomünikasyon kullanmaya karar verdiklerinde, görüntülü aramalar, metin mesajları veya çevrimiçi terapi yoluyla bağlantı kurabilirler. Teknoloji, insanların psikoterapiye erişmesine bu şekilde yardımcı olabilir. Araştırmalar hem ofis içi hem de çevrimiçi tedavi yöntemlerinin özelliklerini incelemeye devam ediyor. Peki online psikoterapinin artıları ve eksileri nelerdir? Online psikoterapi yüz yüze psikoterapi kadar etkili midir?

Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok hizmeti internet üzerinden almaya başladık. Covid hastalığı riskinin artması nedeniyle bu teknolojik yeniliklerin önemi daha da artmıştır. İlgili uygulamayı kullanarak psikoterapistinizle hızlı bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Bu, internetin olduğu her yerde bir terapistin ofisinin dışında psikoterapi hizmetleri almanızı sağlayan teknolojidir.



Online Psikoterapinin kişiler için avantajı nedir?



Online psikoterapi, İstanbul gibi büyük şehirlerde, Kadıköy gibi kalabalık ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde, evden veya işten uzakta zaman kazanmanızı sağlayarak, muayenehaneye gitme zahmetinden kurtarır. Trafik konusunda endişelenmenize gerek yok ve bir doktora görünmek için uzun mesafeler kat etmenize gerek yok. Doktorunuz telefonunuz veya tabletiniz kadar yakınınızda. Online psikoterapi hizmetleri almak, trafiğin yoğun olduğu bir yerde terapi almaya çalışmaktan çok daha kolaydır. Bazı danışanlar, doktor muayenehanesi önünde oturmak yerine kendi evlerinde kahve veya çay içerken tedavi olmayı daha uygun bulabilirler. Bir doktorla kişisel bilgiler paylaşılırken rahat hissetmek, özellikle gençler için tedaviye de fayda sağlayabilir.

Bazı uygulamalar haftalık/aylık tedavi planları için daha uygun fiyatlar sunar. Yüz yüze görüşme ile başlayıp online psikoterapi ile devam etmek isteyenler için daha uygun fiyatlar mevcuttur. İstanbul gibi büyük şehirlerde doktora gitmenin 1-2 saat sürebileceği düşünüldüğünde, kronik hastalığı olan veya engelli müşteriler evden çıkmak istemiyor ve ulaşımda zaman kaybetmek istemiyor. Bu durumlarda online psikoterapi en iyi yaklaşımdır.



Online Psikoterapinin dezavantajları nelerdir?



Potansiyel faydalarına rağmen, psikoterapistler çevrimiçi terapinin her durumda herkes için en iyi seçenek olmadığı konusunda hemfikirdir. Çevrimiçi tedavilerin her hastalık için etkili olduğu kanıtlanmamıştır. Örneğin, intihar düşüncesi, kriz ve şizofreni hastalarında sınırlı etkinliği vardır. Google' da "Online Psikoterapi", "En iyi Kadıköy'ün En İyi Psikiyatristi" veya "İstanbul'da Tavsiye Edilen Psikiyatrist" gibi cümleleri yazarak bulduğunuz kişilerin terapist diploması veya tedavi etme yeteneği olmayabilir. Bazıları terapist olmasa da bir site açıp hastalarla konuşabilirler. Kaç müşteri psikiyatristlerinden veya terapistlerinden diplomalarını ve sertifikalarını ister?



Online Psikoterapinin etkili olduğu hastalıklar nelerdir?



Depresyon, Anksiyete, Travma sonrası stres bozuklukları, Obsesif kompulsif bozukluk, Yeme bozuklukları, Stres yönetimi, Kariyer yönetimi, İlişki yönetimi, Aile terapisi

Bu nedenle, online psikoterapinin önemli artılarını ve eksilerini bilerek, bunu terapistinizle tartışabilir ve sizin için doğru olup olmadığını birlikte değerlendirebilirsiniz. Online Psikoterapi için bizden kolayca randevu alabilirsiniz.





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: online, psikoterapi, elvan çiçekçi, psikolog, kadıköy, uzman