Menü

WhatsApp Sözleşmesi Nedir Son Gün Ne Zaman facebook paylaş WhatsApp Sözleşmesi Nedir Son Gün Ne Zaman twitter paylaş WhatsApp Sözleşmesi Nedir Son Gün Ne Zaman google plus paylaş WhatsApp Sözleşmesi Nedir Son Gün Ne Zaman linkedin paylaş
09.01.2021


WhatsApp Sözleşmesi Nedir Son Gün Ne Zaman


WhatsApp tarafından yapılan duyuruya göre 1 Şubattan itibaren kullanıcılara sözleşme onayı gönderilecek. Gönderilen bu sözleşmede özet olarak tüm WhatsApp verilerinin Facebook ile paylaşılacağı yazıyor. Facebook ile paylaşıldığında sonuçları biliyoruz, firmalar bu verilere erişebilecekler veya bu veriler dolaylı yoldan kullanılabilecek. 

Onay vermek için son tarih 8 Şubat olacak gibi görünüyor. İşin ilginç tarafı onay vermemek gibi bir seçeceğiniz yok. Tabiki onay vermeyebilirsiniz ama WhatsApp dan vazgeçmeniz gerekecek. WhatsApp sözleşmesine onay vermeyenler WhatsApp kullanamayacaklar. 

Facebook güncellemesinde paylaşılacak olan veriler; hesap bilgileri, mesajlar, bağlantılar, durum bilgisi, işlem ve ödeme verileri, cihaz bağlantı bilgileri, kullanım bilgileri, konum bilgileri, çerezler, kullanıcı şikayetleri, işletmeler olarak paylaşıldı. Bu sözleşmenin de AB ülkelerini kapsamayacağını duyurdu

Bir diğer gündem maddesinden de bahsedeyim. Sosyal Medya kanallarının Türkiye’de temsilcilik açması gerekiyor. Türkiye temsilcilik açmayanlara 10 milyon TL para cezası kesti. Dikkate alınmadığı için 30 milyon TL daha para cezası kesti. Bunun üstüne Youtube ve Tiktok temsilcilik açacağını duyurdu. Son gelişmeler bu şekilde. Bakalım diğerleri ne yapacaklar. 19 Ocak tarihine kadar temsilcilik haberleri gelmezse Türkiye için ilgili sosyal mecralarda reklam verme yasağı gelecek. 

Reklam yasaklarının geleceğini düşünmek bile istemiyorum…




[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: whatsapp, yasak, reklam, türkiye, sözleşme, para cezası, son gün