Menü

Bütüncül Psikoterapi Kadıköy facebook paylaş Bütüncül Psikoterapi Kadıköy twitter paylaş Bütüncül Psikoterapi Kadıköy google plus paylaş Bütüncül Psikoterapi Kadıköy linkedin paylaş
25.05.2022
Çarşamba


Bütüncül Psikoterapi Kadıköy


Bütüncül Psikoterapi Kadıköy



Bütüncül Psikoterapi, Eklektik Psikoterapi yöntemi tek bir psikoterapi yöntemine bağlı kalmadan bir psikoterapi kuramının kuralları ile sınırı olan olmadan iki veya daha çok psikoterapi türüne ilişik tekniklerin danışanın durumu değerlendirildikten sonrasında danışanın ihtiyaçları doğrultusunda müsait metot ve tekniklerin bir arada kullanıldığı terapi yöntemidir. İnsanı inceleyen ve ruhsal modellerden yararlanılarak geliştirilmiş olan Bütüncül Psikoterapiler, psikolojik rahatsızlıklara haiz kişileri sağlığına kavuşturmayı amaçlamaktadır. Bütüncül Psikoterapiyi İstanbul Kadıköy bölgesinde Psikiyatrist Doktor Seher Çakmak insanın kompleks ve oldukça faktörlü yapısını göz önünde bulundurarak uygulamaktadır. Psikoloji alanında son yıllarda meydana getirilen terapi yönteminin danışanı bütünüyle açıklamakta kifayetsiz kaldığını tespit etmiştir. Bu sebeple bütüncül psikoterapiler, bilişsel yöntemler ve dinamik yöntemlerin birleşmesiyle psikopatolojik bütünlük arasında alanında uzman kişiler tarafınca belli bir plan dahilinde uygulanmalıdır. Bütüncül Psikoterapi Kadıköy bölgesinde hizmet vermekte olan Seher Çakmak’ ın ofisi Bağdat caddesi konumunda bulunmaktadır.

Günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlayan Bütüncül (Eklektik) Terapi yöntemin de psikiyatrist yahut terapist, danışanı ve yaşamış olduğu problemleri göz önünde bulundurarak onun için en müsait terapi yöntemlerini belirlemekte ve uygulamaktadır. Bütüncül terapinin getirmiş olduğu elastikiyet ile geliştirilmiş olan bu yaklaşım, tüm klinik sorunlarda uygulanabilmektedir. Bütüncül Psikoterapinin anksiyete (kaygı), stres, depresyon, ürkü bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk(takıntı hastalığı), bipolar bozukluk benzer biçimde duygu durum bozuklukları da dahil olmak suretiyle belli başlı psikiyatrik sorunlarda müessir bir tedavi yöntemi olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır. Bütüncül Psikoterapi Kadıköy bölgesinde yer edinen Uzman Doktor Seher Çakmak Bütüncül (eklektik) Psikoterapi ile danışanlarına hizmet vermektedir.



En iyi Bütüncül Psikoterapi Kadıköy bölgesinden mi alınır?



Her şeyden ilkin iyi bir psikiyatrist önyargısız, empati yapma kabiliyeti olan, alakalı bir şahıs ve iyi bir dinleyici olmalıdır. İyi bir dinleyici olabilmek arasında merak ve rasat kabiliyeti gereklidir. Yerinde ve müsait sorular sorabilmeli ve danışana yararlı olacak yorumlar yapabilmelidir. İyi bir psikiyatrist hastanın karşısında otoriter bir duruş sergilemek yerine, onunla işbirliğine girmeye istekli olmalıdır. Hastaya destek olabilmek için ehil malumat ve deneyime haiz olmalıdır. Tedavinin başarı göstermiş olabilmesi için iyi kurulmuş bir hasta-tabip ilişkisi en mühim kriterdir. Hasta ile hastalığı hakkında lüzumlu bilgiler onun da anlayabileceği bir üslupla paylaşılmalıdır. Bu amaçla hastaya tanısı, tedavisi ve hastalığının gidişatı ile alakalı malumat verilmelidir. Bu bilgilere ulaşmak her hastanın en naturel hakkıdır. İyi bir psikiyatristin genel tıbbi ve psikiyatrik malumat yanında etken deva tedavileri yapabilmek için psikofarmakoloji de iyi bilmesi gereklidir. Uygulanan tedavi kılavuzlara müsait olmalıdır. Genel tıbbi malumat olmaksızın pek oldukça klinik tablo gözden kaçabilir. Gerekli durumlarda hasta şüphelenilen tıbbi hastalığın uzmanı olan doktora yönlendirilmelidir. Böylece hastanın muayenesi ile lüzumlu inceleme ve tahlilleri yapılmalıdır. Ayrıca gerektiğinde hastanın önceki psikiyatristleri ve terapistleri ile de de kontak kurulup lüzumlu bilgilere ulaşılmalıdır.





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: bütüncül psikoterapi, bütüncül, psikoterapi, seher, çakmak, psikolog, uzman, kadıköy, caddebostan, bağdat caddesi