Menü

İletişim Yönetim Sistemi Nedir Nasıl Kullanılır facebook paylaş İletişim Yönetim Sistemi Nedir Nasıl Kullanılır twitter paylaş İletişim Yönetim Sistemi Nedir Nasıl Kullanılır google plus paylaş İletişim Yönetim Sistemi Nedir Nasıl Kullanılır linkedin paylaş
14.01.2021
Perşembe


İletişim Yönetim Sistemi Nedir Nasıl Kullanılır


Merhaba. Bu makaleyi daha erken yazacaktım fakat sistemin hem firma tarafında hem de bireysel tarafta aktif olmasını bekledim. 
İYS yani İletişim Yönetim Sistemi, devlet tarafından geliştirilen, kullanıcıların girip hangi firmalarda ne izinleri varsa hepsini görüntüleyebildikleri bir sistem. Görüntülemekle kalmayıp bu izinleri yönetebilirsiniz. 

3 Adet seçenek var. SMS, Eposta ve arama izni. Her bir firma için bu 3 seçeceği ayarlayabiliyorsunuz. Firmalarında İYS sistemine girip sizin seçeneklerinizi sürekli kontrol etmesi ve ona göre sizinle iletişim kurması gerekiyor. Bu sistem ile birlikte davaların daha net çözümleneceğini tahmin ediyorum. Artık bir dayanak ve kanıt var. 

Bireysel kullanımın yanında kurumsal kullanım da var. Kurumsal firmalar sisteme girip kendi müşterilerini sisteme ekleyebilirler. Daha öncesinde web sitesinden, telefonla veya sistemde belirtilen yollarla izin aldığınız kişileri firma sisteminize ekleyebilirsiniz. Böylelikle izinli kişilere bilgilendirme yapabilirsiniz. 

Bu linki tıklayarak ana sayfaya gidebilirsiniz https://iys.org.tr/

Eğer bireysel giriş yapacaksanız sağ üst köşeden Vatandaş Giriş linkini tıklayarak girebilirsiniz. Edevlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptığınızda adınızı ve soyadını göreceksiniz. Hemen yanında bulunan izinleri yönet butonuna tıklayın. Açılan sayfada tüm izin verdiğiniz yerleri göreceksiniz. Ben çok şaşırdım emini sizde şaşıracaksınız :) Hiç aklınızda olmayan bir çok firma karşınıza çıkıyor. Henüz eposta seçeceği yok fakat arama ve sms seçeneklerini yönetebiliyorsunuz. 

Eğer firma olarak giriş yapıyorsanız sağ üst köşeden Kurumsal Giriş linkini tıklayarak girebilirsiniz. Firma girişi yaptığınızda da sol menüden marka yönetimi bölümüne girip markalarınızı ekleyebilirsiniz. Markalarınız ekledikten sonra ilişkili kişileri izinleri ile birlikte ekleyebilirsiniz. Firma üyeliği esnasında mersis numarasına ihtiyacınız olacak.

Evet özetle İYS sistemi böyle. Bence çok verimli olmuş. Yıllardır başa bela spam aramalar, spam smsler, spam epostalardan kurtulmak için bir yolunuz var. 

Firmalar için iletişim yönetimi İYS konusunda danışmanlık veriyorum. 

İyi okumalar.

Aybar Dumlu
Severek yazıyorum.

BU MAKALENİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

blog nedir vlog nedir





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: haber, iys, iletişim yönetim sistemi, iletisim, yönetim, sistemi, sms, haber, spam, mesaj, telefon, arama, yasak, ceza