Menü

Avea Sistem meşgul - şebeke meşgul hatası facebook paylaş Avea Sistem meşgul - şebeke meşgul hatası twitter paylaş Avea Sistem meşgul - şebeke meşgul hatası google plus paylaş Avea Sistem meşgul - şebeke meşgul hatası linkedin paylaş
02.03.
Pazartesi


Avea Sistem meşgul - şebeke meşgul hatası


Evet arkadaşlar yaklaşık birkaç haftadır avea hatlı ceb telefonlarından turkcell veya vodefone arandığında sistem meşgul veya şebeke meşgul hatası alınıyor. Bu sorundan müzdarip olanlar adeta çılgına döndüler. Çoğu insan avea'ya yükleniyor fakat ben bu konudan biraz bahsetmek istedim.

Şu anda aveadan aveayı rahatlıkla arayabiliyorsunuz. Sadece diğer hatları aramak istediğinizde böyle bir problem çıkıyor. Sorun ise tam olarak avea da değil.

Avea'nın 55 TL karşılığında tüm hatlarla bedava konuşma kampanyası büyük kitleleri avea abonesi olmaya çekti. Tabiki bu büyük bir rekabet ortamı yarattı fakat Türkiye'de herzamanki gibi bu kötüye kullanıldı.

Bu tarifeye karşılık Turkcell 600 dakika başka hatlardan arandığınızda 500 kontür veren bir kampanya çıkardı. Vodafone da buna benzer bir kampanyayla karşılık verdi. Çıkaramazlar mı? Tabiki çıkarabilirler. Fakat problem şurda doğdu, çoğu akıllı insan aveanın 55 TL lik kampanyasına katılıp kendi Turkcell hatlarını arayarak telefonu sürekli açık bırakıyorlar. 600 dakikayı doldurup kontör yüklemi işlemini tamamlıyorlar. Daha sonra bu kontörü kullanma yolları çok çeşitli tabiki. Dışarıdan santrale bağlayıp kontörle telefon kullandırmak, kontörü satmak v.b.

Böylelikle ne oldu biz bu akıllı insanlar yüzünden avea hatlarımızla başka operatörleri arayamaz olduk. Şimdi eğer bu sorunla karşı karşıyaysanız sinirlenmeniz gereken avea değil bu rekabeti yaratıp insanları zor duruma düşüren diğer operatörler. Bir diğer yandan Turkcell'in verdiği kontörler hediye kontör olarak geçmiyor, normal kontör yüklemiş gibi kullanabiliryorsunuz. Şu anda avea dan birşeyler bekleniyor ama bence ya altyapısını mükemmel bir hale getirmeli yada çok daha değişik kampanyalar çıkarıp bu sorunu aşmalı.

Hepinize kolay gelsin.





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: avea, avea sorun, avea hata, sistem mesgul hatasi, sebeke mesgul hatasi, sebeke yanit vermiyor hatasi, avea sistem mesgul hatasi

Yazan: ,xadfıküfıs,op
Yorum: bozuktur
Yazan: gonca gonca
Yorum: Aveadan avea yı ararkende bu sorun olauyor. Artık iyice abartıldı..

Yazan: Oguzhan Göktürk
Yorum: Telefonum 3 Gündür Bir Cekiyor Bir Cekmiyor Nedendir Acaba .???