Menü

Koronavirüs Hatırası ! facebook paylaş Koronavirüs Hatırası ! twitter paylaş Koronavirüs Hatırası ! google plus paylaş Koronavirüs Hatırası ! linkedin paylaş
9.12.2020
Çarşamba


Koronavirüs Hatırası !


Evet sonunda benim de kapımı çaldı...
9 Ay kendimizi titizlikle koruduk fakat sonunda yakalandık. Kimseye tavsiye etmiyorum çok dikkatli olun. Eğer hafif geçirenlerden olmazsanız bazı ağrılar dayanılabilecek gibi değil. Okuyanları bilgilendirmek için neler yaşadım kısa kısa yazacağım. 

İlk olarak bulaşma döneminden bahsedeyim. Bende alışveriş paketlerini silenlerdenim. Dezenfekte olmaya yönelik elimden geldiğince(sanırım biraz abartılı) dikkatli davranıyordum. Uzun zaman sonra ofise iki arkadaşım geldi. Biri satın aldığım bir paketi getirdi. Diğeri hediye getirdi. İkisininde çok özenli olduğunu bildiğim için çok dikkat etmedim. Maskelerimizle oturduk ve sadece fotoğraf çekilmek için çıkardık. Buraya kadar her şey tamam gibiydi. Tam olarak 3 gün sonra akşam üzere belirtiler başladı. Satın aldığım pakette virüs olduğunu tahmin edemedim... Bir anlık dikkatsizlikle o paketi temizledim ve sonrası...

1. Gün
Öğleden sonra boğazımda yanma oldu. Genellikle grip olurken bu şekilde hissederim. Akşama doğru yanma artınca grip oluyorum diye grip ilacı içip yattım. 

2. Gün
Sabah kalktığımda boğaz yanmam geçmişti fakat ciddi biri şekilde göz ve baş ağrısı vardı. Genellikle bende grip çok ilerlediğinde bu şekilde olur fakat bu sefer çok hızlı oldu. Şaşırdım fakat hemen bir vitamin alıp dinlenmeyi düşündüm. Tam uyuyacakken Satın aldığım paketi getiren arkadaşım aradı. Kendine covid pozitif çıktığını söyledi. Eğer grip gibi hissediyosan sende test yaptır dedi ve bir anda akıllarda beliren o düşünce... Gidip PCR testi yaptırdım. Akşam sonuç çıktı ve pozitif. Dünya çapında yayılan ve ciddi anlamda gündem konusu olan, çok fazla zararı olduğu bilinen bir virüs olduğu için başlangıçta insan çok kötü hissediyor. 2. Günün akşamında baş ve göz ağrım dayanılmayacak derecedeydi.  İlaçlarım 3. gün gelecekti bu yüzden hemen bir şey kullanıp dinlenmeyi denedim. Tabi söylediğim kadar basit olmuyor, gece uyuyamadım diyebilirim. Ağrılardan sayıkladım. Kullandığım ilaçlar, takviyerler vb. şeylerin isimlerini söylemiyorum kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. 

3. Gün
Test yaptırdığım kurum sabah sisteme durumumu işledi ve yaklaşık 3 saat sonra filyasyon ekibi ilaçlarımı getirdi. İlk olarak 3.gün ilaçlarımı almaya başladım. Yanında vitamin takiyelerimi ve ağrı kesici aldım. Baş ve göz ağrım halen daha ciddi seviyedeydi. Hayatım boyunca çok sayılı ilaç kullandığım için herhangi bir problemimde hafif bir ağrı kesici almam bana yeter fakat bu sefer öyle olmadı. Aldığım ağrı kesici bana mısın demedi... Ağrılarım devam etti. Kalkıp oturabiliyordum. Çok fazla halsizlik vardı. Gözlerimi bile bir tarafa çevirirken ağır ağır gittiğini hissediyordum. Hareketlerim çok yavaşladı. Sesim boğuklaştı. 

4. Gün
Geceler genellikle normal hastalık dışı bir terlemeyle geçiyor 4 5 defa kıyafet değiştirdim. Terlemenin boyutunu şöyle anlatayım, yastık kılıfı ve çarfaş bile değişmek zorunda kaldım. 4. Gün biraz daha iyiydi. Gözlerim ve başımın ağrısı biraz azalmıştı. Farklı bir problem yoktu. Beslenmeye vitamin takviyelerine dikkat etmeye devam ettim. Getirilen ilaçları içmeye devam ettim. 

5. Gün
Evet artık çok daha iyiydim. Ağrılarım fazlasıyla azaldı ve biraz sesimde boğukluk kaldı. İlaçları kullanmaya devam ettim. İşte asıl kötü olan konular başlıyor. Virüsü eşime, anneme, ofistekilere bulaştırdım mı düşünceeri başladı. Sürekli konuşuyorduk fakat yavaş yavaş temas ettiğim kişilerde belirtiler çıktığını öğrendim. Eşime, anneme ve ablama test yapıldı. Ne yazıkki eşim ve annem pozitif çıktı. İşte o zaman kendinizi düşünmek büyük lüks oluyor... Acaba onlara neler olacak düşüncesi her şeyden daha kötü... 

6. Gün 
O gün bugün. Bu yazıyı 6. günden yazıyorum. Ben fazlasıyla iyileştim. Tat ve koku kaybı başladı. Çok ilginç ne yediğinizin pek bir anlamı kalmıyor ama yemeniz gerekiyor. Eşim iyiye gidiyor. Annem biraz daha iyi. Umarım hepimiz sorunsuz atlatacağız bu durumu. Gece terlemeleri devam ediyor. Tat koku kaybı genellikle 1 gün sürüyormuş bakalım yarın ne olacak. Devam edeceğim. 




[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: korona, koronavirüs, covid19, covid, virüs, corona