Menü

Buz Hokeyi Pateni facebook paylaş Buz Hokeyi Pateni twitter paylaş Buz Hokeyi Pateni google plus paylaş Buz Hokeyi Pateni linkedin paylaş
11.11.2011
Cuma


Buz Hokeyi Pateni


Merhaba,

Henüz buz hokeyine başlayalı 1 ay bile olmadı. Bu süre içerisinde yaklaşık 10 gün antremana gidebildim. Normal kaymayı, cross yapmayı, geri geri kaymayı ve fren şekillerini öğrendim. Daha profesyonel bir şekilde yapabilmek için üzerlerinde çalışıyorum :)

Gerçekten umduğumdan daha eğlenceli ve daha zor :) Ama insan isteyince yapamayacağı şey yoktur. Halen daha sonuna kadar götürmekte kararlıyım.

Artık patenim olması gerektiğinin farkına vardım. Bir arkadaşım Rusya'ya gitmişti ondan Bauer Supreme Pro paten istedim ve getirdi.

Öncesinde internette ve Türkiye sitelerinde çok fazla araştırma yaptım. Ne yazıkkı hiçbir yerde ne doğru düzgün bilgi nede doğru düzgün ürün var. Size tavsiyelerimi aşağıda yazıyorum.

  • Dünya çapında en çok kullanılan marka Nike Bauer ve arkasından Reebok geliyor.
  • Paten alırken üzerinde kaydığınız kısmının paslanmaz çelik olmasına dikkat edin.
  • Paten kesinlikle kalın çorapla ayağınıza tam oturacak ebatta olsun.
  • Çeliğin alt kısmında oluk denilen çember yarıçapına göre hesaplanan bölüm var. Çap ne kadar büyürse oluk o kadar küçülüyor. Başlangıç aşamasında 25mm oluk kullanılıyor. Oluğu Türkiye'de de açan yerler var.
  • Kullandığınız çoraba dikkat edin kalın spor çorabı olabilir hatta hockey çorapları var. Bulabilirseniz bunlardan alın ve kullanın. Benim gibi ağağınız bileğiniz yara bere içinde kalmasın :)

Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. İlerleyen zamanlar çeşitli ekipmanlar ve oyunla alakalı daha detaylı bilgi vereceğim.

Herkese hockeyli günler diliyorum :)

Şu tarz videolar izleyerek bir yerden başlayabilirsiniz





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: buz hokeyi, hockey, ice hockey, paten, hokey pateni, bauer, ccm, reebok, hockey skates