Menü

AUTORUN yapımı facebook paylaş AUTORUN yapımı twitter paylaş AUTORUN yapımı google plus paylaş AUTORUN yapımı linkedin paylaş


AUTORUN yapımı


Dergi CD leri başta olmak üzere genellikle rastladığımız şeydir. Bunun nasıl yapıldığından bahsedeceğim.

1. İlk olarak boş bir yazı belgesi oluşturalım. sonra açıp içine:

[autorun]
open=start.exe
icon=simge.ico

satırlarını yazalım. Bu satırlarda " start.exe " yazan yere bizim otomatik olarak açtırmak istediğimiz dosyayı ve uzantısını yazalım. Diğer " simge.ico " ise dosyanın simgesini belirtiyor. Bu simge 32x32 veya 28x28 boyutlarında ve ico uzantılı olmalıdır.

2. Yazı dosyasını kaydedelim ve kapatalım. Daha sonra sağ klik ile yeniden adlandır diyelim ve adını uzantısıyla birlikte autorun.inf olarak değiştirelim.

3. Yaptığımız bu autorun dosyasını otomatik olarak açtıracağınız diğer dosya ile aynı klasöre koyup CD ye yazabilirsiniz.

Autorun yapımı bu kadar. Yazdığınız CD yi artık bir bilgisayara taktığınızda belirttiğiniz icon görünecek ve otomatik oalrak çalışacaktır.

Kolay gelsin...

 





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: 

Yazan: Serhat
Yorum: Teşekkürler, kolayca ve sorunsuz autorun dosyası hazırlayabildim.
Yazan: Ziyaretçi
Yorum: Yalnız benim bildiğim kodun şöyle olması gerekir. [autorun] open=tıklayacağınızdosya.uzantı start=tıklanıncaaçılacakdosya.uzantı icon=simge.ico action=ETKİNLEŞTİRDİĞİNİZ PROGRAM icon ile ico arasında kararsızım ancak yanlışım varsa düzeltin...